Πώς το κάνουμε:
1) Βράζω το λάχανο για 10' αφού αφαιρέσω όσο μπορώ το χοντρό μέρος του κοτσανιού. Μπορώ να ενισχύσω τη γεύση με έξτρα λαχανικά (1-2 καρότα, σελινόριζα). Αφήνω να κρυώσει, κρατάω το ζωμό.
2) Ετοιμάζω τη γέμιση σ΄ένα μπωλ: ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια, το ξέρό, σκόρδο, μαιντανό, άνηθο. Προσθέτω το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, το 1 σφηνάκι χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και ανακατεύω.
3) Βγάζω προσεκτικά τα φύλλα απ΄το λάχανο. Τα χοντρά κομμάτια και τυχόν άλλα λαχανικά που βράσαν με το λάχανο τα προσθέτω στο πάτο του σκεύους που θα μαγειρέψω.
5) Γεμίζω το σκεύος μου. Προσθέτω τα 3/4 του ζωμού που έβρασα το λάχανο. Αν χρειαστεί συμπληρώνω με νεράκι. Πρέπει σχεδόν να καλύπτονται. Τους σκεπάζω μ ένα πιάτο και σιγοβράζω για περίπου μία ώρα.
6) Σάλτσα: Βράζω το ζωμό που έχω κρατήσει και συμπληρώνω αν χρειάζεται νεράκι. Χρειάζομαι γι αυτή τη ποσότητα περίπου 2 φλ.ζωμό. Ενισχύω με το κύβο λαχανικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου