ΥΛΙΚΑ:
260 γρ. πορτοκάλι πούλμπα
250.γρ. ελαιόλαδο
400 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι
5 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
5 σταγόνες extra παρθένο ελαιόλαδο με μαστίχα Χίου (www.royaldeli.gr)
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Παίρνουμε 2-3 πορτοκάλια τα πλένουμε και τα βράζουμε για μία ώρα. Τα κόβουμε σ ε κομμάτια αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε μαζί με το ελαιόλαδο. Κτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το μαχλέπι και το μαστιχέλαιο. Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα τσέρκι υψηλό διαμέτρου 26 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μία ώρα. Αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου